Antigen SARS-COV-2metodă automatăTEST NOU – Preț: 100 RON
SARS‑CoV‑2, agentul etiologic al bolii coronavirus 2019 (COVID‑19), este un betacoronavirus monocatenar anvelopat. 7 coronavirusuri au fost identificate ca fiind agenți infecțioși la om și pot provoca de la răceala comună ușoară până la insuficiență respiratorie severă. Virusurile din această familie au caracteristici similare în ceea ce privește genomul și organizarea, incluzând 4 proteine structurale: proteina spike (S), proteina anvelopei virale (E), proteina membranară (M) și nucleocapsida (N), aceasta fiind cea mai abundentă proteină a SARS‑CoV‑2, fiecare virion având aproximativ 1240 de copii, comparativ cu cele 30 de copii ale proteinei S.
SARS‑CoV‑2 se transmite în principal de la o persoană la alta, prin picături de secreții respiratorii și aerosoli. Perioada de incubare de la infectare până la viremia detectabilă la gazdă variază în mod obișnuit între 2 și 14 zile.
Detectarea viremiei poate fi asociată cu debutul semnelor și simptomelor clinice, deși un procentaj considerabil de persoane rămân simptomatice sau au simptome ușoare. Cei infectați prezintă frecvent febră și simptome respiratorii. Intervalul în care o persoană cu COVID‑19 este infecțioasă nu a fost stabilit cu certitudine, însă a fost bine descrisă transmiterea de la persoane simptomatice, asimptomatice și presimptomatice. O strategie eficientă pentru controlul pandemiei de COVID‑19 este dezvoltarea unor metode cu acuratețe ridicată pentru identificarea și izolarea rapidă a pacienților infectați cu SARS‑COV‑2. Confirmarea diagnosticului de infecție acută cu SARS‑CoV‑2 se poate baza pe detecția secvențelor unice în ARN-ul viral (prin testele de amplificare a acidului nucleic) sau detecția proteinelor virale (prin teste de antigen) în probele indivizilor infectați (e.g. din tractul respirator uman). Antigenii virali se exprimă numai atunci când virusul se replică activ, făcând astfel testele de antigen utile din punct de vedere clinic pentru identificarea infecției acute sau timpurii. Cercetările curente sugerează că SARS‑CoV‑2 se replică activ în gât, cu excreție virală crescută în primele 5 zile de infecție, iar virusul infecțios poate fi izolat din probe respiratorii până la 7‑9 zile de la debutul simptomelor, sugerând o potențială fezabilitate a detecției de antigen folosind exsudate faringiene. Acest interval de timp coincide, de asemenea, cu perioada în care se observă cea mai mare încărcătură virală în indivizii infectați cu SARS‑CoV‑2.
Prin urmare, cea mai bună performanță a testelor de antigen se observă în jurul debutului simptomelor la indivizii simptomatici și al fazei incipiente a unei infecții cu SARS‑CoV‑2. Testarea indivizilor cu simptome ușoare sau asimptomatici poate fi luată în considerare în identificarea contacților persoanelor confirmate infectate. Testele de antigen pot deveni parte a schemelor de testare regulată pentru identificarea, izolarea, și astfel filtrarea persoanelor infectate în prezent, inclusiv a celor asimptomatici.
Testul Elecsys SARS‑CoV‑2 Antigen folosește anticorpi monoclonali direcționați împotriva proteinei nucleocapsidice a SARS‑CoV‑2 într-un format de test de tip sandviș dublu anticorp, pentru detecția SARS‑CoV‑2 în probele de căi respiratorii superioare.