Cauta doctor

Noutati laborator

Tehnologie noua in cadrul laboratorului clinicii StarMedica

 

PACIENTII NOSTRI REPREZINTA CENTRUL DE GRAVITATIE AL ACTIUNILOR NOASTRE !

Acest crez ne determina sa crestem in permanenta calitatea serviciilor noastre.

In acest sens am demarat parteneriatul cu renumita companie RANDOX, unul din liderii mondiali in productia si comercializarea de echipamente medicale si reactivi de laborator, .
In aceste zile desfasuram procesul de instalare a noii aparaturi si instruirea personalului care va utiliza aceasta tehnologie.
Suntem convinsi ca demararea acestui parteneriat va duce la cresterea calitatii si competitivitatii serviciilor oferite pacientilor laboratorului de analize din cadrul clinicii noastre.

In acelasi timp dorim sa sumbliniem faptul ca aceasta investitie face parte dintr-un amplu proiect de tehnologizare care se va desfasura pe tot parcursul acestui an si care are ca obiectiv aducerea Clinicii StarMedica în topul operatorilor serviciilor medicale in judetul Satu Mare.

 

 

 

 

Laborator de analize medicale: Metoda noua de diagnosticare a cancerului ovarian!

cancer-ovarian1Stiati ca peste 200.000 de femei din întreaga lume sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian?

Acesta duce la cea mai mare rată de mortalitate din toate cancerele ginecologice. In Romania cancerul ovarian este cea de-a patra cauza de deces prin cancer la femei.

Majoritatea deceselor din cauza cancerului ovarian se datoreaza diagnosticării tardive a acestei afecțiuni, intrucat 70-75% din cazuri tumorile se depisteaza intr-un stadiu avansat, cel mai adesea in urma unei interventii chirurgicale

Testul ROMA (Risk of Ovarian Malignancy Algorithm) este un test recoltat din sangele venos care poate identifica (inca din stadiul I si II) corect femeile cu risc de cancer ovarian.  Reprezinta o metoda de evaluare a riscului de malignitate in cazul unei tumori pelvine si consta in combinarea a doi markeri tumorali: CA 125 si HE4.

CA125 – marker tumoral, pentru diagnosticul cancerului ovarian;

HE4 (proteina epididimala umana) – marker pentru depistarea precoce a cancerului ovarian.

Prin testarea markerilor HE4 si CA 125 se poate estima riscul de cancer ovarian epitelial la femei in functie de statusul pre si post menopauza – algoritmul ROMA avand sensiblilitate 89% si specificitate 75%

Testul ROMA este indicat femeilor care indeplinesc urmatoarele conditii:

– au varsta peste 18 ani

– au o tumora ovariana care urmeaza sa fie operata, dar nu se cunoaste natura benigna sau maligna a acesteia

– rezultatul testului trebuie interpretat in corelatie cu examenul clinic si radiologic.

Este foare important să-ți monitorizezi constant sănătatea prin controale periodice. Pe de altă parte, este la fel de important să alegi, împreună cu specialiștul tău, metoda potrivită de investigație în acord cu particularitățile de vârstă și cu istoricul medical. Daca nu stii ce ti se potriveste, vorbeste acum cu specialistii din cadrul Clincii StarMedica.