Cauta doctor

Noutati

19 martie 2021

Antigen SARS-COV-2metodă automatăTEST NOU – Preț: 100 RON

SARS‑CoV‑2, agentul etiologic al bolii coronavirus 2019 (COVID‑19), este un betacoronavirus monocatenar anvelopat. 7 coronavirusuri au fost identificate ca fiind agenți infecțioși la om și pot provoca de la răceala comună ușoară până la insuficiență respiratorie severă. Virusurile din această familie au caracteristici similare în ceea ce privește genomul și organizarea, incluzând 4 proteine structurale: proteina spike (S), proteina anvelopei virale (E), proteina membranară (M) și nucleocapsida (N), aceasta fiind cea mai abundentă proteină a SARS‑CoV‑2, fiecare virion având aproximativ 1240 de copii, comparativ cu cele 30 de copii ale proteinei S.

SARS‑CoV‑2 se transmite în principal de la o persoană la alta, prin picături de secreții respiratorii și aerosoli. Perioada de incubare de la infectare până la viremia detectabilă la gazdă variază în mod obișnuit între 2 și 14 zile.

Detectarea viremiei poate fi asociată cu debutul semnelor și simptomelor clinice, deși un procentaj considerabil de persoane rămân simptomatice sau au simptome ușoare. Cei infectați prezintă frecvent febră și simptome respiratorii. Intervalul în care o persoană cu COVID‑19 este infecțioasă nu a fost stabilit cu certitudine, însă a fost bine descrisă transmiterea de la persoane simptomatice, asimptomatice și presimptomatice. O strategie eficientă pentru controlul pandemiei de COVID‑19 este dezvoltarea unor metode cu acuratețe ridicată pentru identificarea și izolarea rapidă a pacienților infectați cu SARS‑COV‑2. Confirmarea diagnosticului de infecție acută cu SARS‑CoV‑2 se poate baza pe detecția secvențelor unice în ARN-ul viral (prin testele de amplificare a acidului nucleic) sau detecția proteinelor virale (prin teste de antigen) în probele indivizilor infectați (e.g. din tractul respirator uman). Antigenii virali se exprimă numai atunci când virusul se replică activ, făcând astfel testele de antigen utile din punct de vedere clinic pentru identificarea infecției acute sau timpurii. Cercetările curente sugerează că SARS‑CoV‑2 se replică activ în gât, cu excreție virală crescută în primele 5 zile de infecție, iar virusul infecțios poate fi izolat din probe respiratorii până la 7‑9 zile de la debutul simptomelor, sugerând o potențială fezabilitate a detecției de antigen folosind exsudate faringiene. Acest interval de timp coincide, de asemenea, cu perioada în care se observă cea mai mare încărcătură virală în indivizii infectați cu SARS‑CoV‑2.

Prin urmare, cea mai bună performanță a testelor de antigen se observă în jurul debutului simptomelor la indivizii simptomatici și al fazei incipiente a unei infecții cu SARS‑CoV‑2.  Testarea indivizilor cu simptome ușoare sau asimptomatici poate fi luată în considerare în identificarea contacților persoanelor confirmate infectate. Testele de antigen pot deveni parte a schemelor de testare regulată pentru identificarea, izolarea, și astfel filtrarea persoanelor infectate în prezent, inclusiv a celor asimptomatici.

Testul Elecsys SARS‑CoV‑2 Antigen folosește anticorpi monoclonali direcționați împotriva proteinei nucleocapsidice a SARS‑CoV‑2 într-un format de test de tip sandviș dublu anticorp, pentru detecția SARS‑CoV‑2 în probele de căi respiratorii superioare.

Posted in Analize, Laborator by Admin StarMedica
12 martie 2021

Test imunologic pentru determinarea cantita- tivă a anticorpilor împotriva proteinei spike SARS-CoV-2

Sumar

SARS-CoV-2, agentul provocator al bolii Coronavirus 2019 (COVID-19), este un betacoronavirus ARN monocatenar anvelopat. Au fost identificate șapte coronavirusuri ca agenți ai infecției umane, care provoacă boli ce variază de la răceala ușoară până la insuficiența respiratorie severă.1

SARS-CoV-2 se transmite în special de la o persoană la alta prin intermediul secrețiilor respiratorii sub formă de picături sau aerosoli.2,3 Perioada de incubație de la infecție la încărcătura virală detectabilă în gazdă variază de obicei între două și 14 zile.4,5 Detectarea încărcăturii virale poate fi asociată cu apariția semnelor și simptomelor clinice, deși un procent considerabil de persoane rămâne asimptomatic sau ușor simptomatic.6–8 Intervalul în care o persoană cu COVID-19 este contagioasă nu a fost încă stabilit în mod clar, cu toate acestea, transmiterea de la persoane simptomatice, asimptomatice și pre-simptomatice a fost bine descrisă.9–11

Genomul coronavirusului codifică 4 proteine structurale principale:

 • spike (S)
 • anvelopă (E)
 • membrană (M)
 • nucleocapsidă (N)

Proteina S este o proteină transmembranară foarte mare care compune trimeri pentru a forma vârfurile de suprafață distinctive ale coronavirusurilor. Fiecare monomer S este format dintr-o subunitate S1 N-terminală și o subunitate S2 proximă membranei. Virusul reușește să intre în celula gazdă prin legarea proteinei S de receptorul enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ACE2), care este prezent pe suprafața a numeroase tipuri de celule, inclusiv celulele alveolare de tip II ale plămânului și celulele epiteliale ale mucoasei bucale.12,13 Structural, ACE2 este angajat de domeniul de legare a receptorului (RBD) de pe subunitatea S1.14,15

După infectarea cu SARS-CoV-2, gazda prezintă un răspuns imunitar împotriva virusului, incluzând în mod normal producția de anticorpi specifici împotriva antigenilor virali. Anticorpii IgM și IgG împotriva SARS-CoV-2 par să apară aproape simultan în sânge. 16 Există o diferență semnificativă între persoane în ceea ce privește nivelul și apariția cronologică a anticorpilor la pacienții cu COVID-19, dar seroconversia medie a fost observată la aproximativ două săptămâni.

Structura proteinei spike SARS-CoV-2 și legarea la receptorul gazdă

Elecsys Anti-SARS-CoV-2 S

După infectare sau vaccinare, capacitatea de legare a anticorpilor de antigeni se potențează în timp – un proces denumit maturare a afinității21. Anticorpii cu afinitate înaltă pot provoca neutralizare prin recunoașterea și legarea unor epitopi virali specifici22,23. Au fost identificați anticorpi împotriva SARS-CoV-2 cu capacitate de neutralizare ridicată, puternici în special dacă sunt direcționați împotriva RBD.24–27 Sunt în curs de dezvoltare numeroase vaccinuri împotriva COVID-19, dintre care multe se concentrează pe provocarea unui răspuns imunitar la RBD.28–30

Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 S este un test imunologic pentru determinarea cantitativă in vitro a anticorpilor (inclusiv IgG) împotriva domeniului de legare a receptorului (RBD) proteinei spike (S) a SARS-CoV-2 în serul și plasma umană. Testul utilizează o proteină recombinantă care reprezintă RBD al antigenului S într- un format de test de tip sandwich dublu-antigen, care favorizează depistarea anticorpilor cu afinitate înaltă împotriva SARS-CoV-2. Testul este conceput ca adjuvant pentru evaluarea răspunsului imunitar umoral adaptiv la proteina S SARS-CoV-2.31

Elecsys Anti-SARS-CoV-2-2

Etapa 1 (9 minute)

20 μl* / 12 μl** din proba pacientului se incubează cu un amestec de antigen RBD biotinilat și rutenilat. În prezența anticorpilor corespunzători, se formează complexe imune de tip sandwich cu dublu-antigen.

Etapa 2 (9 minute)

După adăugarea microparticulelor învelite în streptavidină, complexele DAGS se leagă de faza solidă prin intermediul interacțiunii dintre biotină și streptavidină.

Etapa 3 (etapa de măsurare)

Amestecul cu rol de reactiv este transferat în celula de măsurare unde microparticulele sunt captate magnetic pe suprafața electrodului. Substanțele nelegate sunt apoi eliminate. Ulterior se induce electrochemiluminiscența prin aplicarea unei tensiuni și este măsurată cu ajutorul unui fotomultiplicator. Semnalul emis este direct proporțional mai intens pentru titruri mai mari de anticorpi.

Evoluție estimată a markerilor în infecția SARS-CoV-2

Elecsys Anti-SARS-CoV-2-3

Posted in Analize, Laborator by Admin StarMedica
28 ianuarie 2021

Producatorul de reactivi Roche Diagnostics a lansat testul rapid antigen SARS-CoV 2. Primesti rezultatul in 15 minute!

Roche Diagnostics a lansat noul test antigen rapid SARS-CoV 2 . Acesta este disponibil in cadrul Clinicii Star Medica Satu Mare si se aplica atat persoanelor simptomatice, cat si celor asimptomatice. Profesionistii din domeniul sanatatii vor putea identifica infectiile in 15 minute. Testul va examina cu precizie persoanele care s-au expus la pacientii infectati cu virusul SARS-CoV 2 si va oferi solutii rapide de diagnosticare, de inalta calitate.
Testul are o sensibilitate de 96,52 % si o precizie de 99,68 %, cifre obtinute in baza studiilor efectuate de cei de la Roche Diagnostics.
Pe masura ce pandemia Covid 19 persista, sistemele de sanatate sunt provocate. Testarea continua sa fie un obiectiv important pentru multe tari. In acest sezon de iarna este important sa stim daca o persoana are Sars-Cov-2 sau gripa, pentru a putea asigura tratamentul corect.” – a declarat Thomas Schineker, CEO Roche Diagnostics.
Posted in Analize, Laborator by Admin StarMedica
29 octombrie 2020

Stimați pacienți, vă informăm că în cadrul laboratorului nostru se pot face recoltări pentru testul Real Time-PCR – Covid-19. Recoltarea probelor se face în baza unei programări telefonice sau online, iar eliberarea rezultatelor se face în maxim 48 ore de la momentul recoltării.

Pentru programări vă rugam să ne contactați pe următoarele numere de telefon:
0361-426.926
0771-172.087
0771-172.012
E-mail: programare@starmedica.ro

Posted in Analize, Laborator by Admin StarMedica
10 iunie 2020
Testul Covid-19 Satu Mare - testare-covid-coronavirus

Testul serologic Elecsys Anti-SARS-CoV-2 (Roche) a fost aprobat pentru utilizare în statele care acceptă marca IVD CE (printre care și România și celelalte state europene) și în Statele Unite (procedura specială de urgență EUA). Acest test este capabil să identifice anticorpii specifici, formați de organism, în urma contactului cu virusul SARS-CoV-2. Testul poate fi efectuat cu ajutorul sistemelor de tip cobas e și conduce la rezultat în 18 minute.  Pot fi efectuate până la 300 de teste pe oră.

Testul Elecsys Anti-SARS-CoV-2 identifică prezența anticorpilor de tip IgM și IgG, direcționați contra nucleocapidei virale. Sensibilitatea testului a fost verificată cu probe prelevate de la pacienți cu COVID-19, confirmat prin testul diagnostic PCR. La 14 zile de la confirmarea PCR, sensibilitatea testului este de 100% (toate probele pozitive au fost identificate ca atare). În plus, printre pacienții testați ulterior, vindecați de COVID-19 (test PCR negativ), testul Elecsys Anti-SARS-CoV-2 continuă să identifice anticorpi (ceea ce ar sugera o seroconversie durabilă).

Specificitatea testului a fost verificată cu ajutorul probelor prelevate de la pacienți care nu au intrat în contact niciodată cu SARS-CoV-2 (probe prelevate înainte de decembrie 2019).  Specificitatea a fost de 99.81%, și de 100% la pacienții cu diagnostic confirmat PCR de infecție cu coronavirusurile care produc răceala comună – ceea ce demonstrează că nu există riscul de fals pozitivi printre persoanele care au intrat în contact cu alte specii de coronavirus (nu există cross-reactivitate).

Posted in Analize, Laborator by StarMedica
5 februarie 2020
Influenza-tip-A-B-C-star-medica

La debutul sezonului rece, îngrijorarea tuturor pare să fie gripa, mai ales în contextul epidemiilor din anii precedenți. Familiile cu copii mici, femeile gravide sau bătrânii cu boli cronice sunt cu atât mai predispuse la această îngrijorare, dar în aceeași măsură de preocupați de testul rapid pentru depistarea gripei.

Posted in Blog, Diverse, Laborator by StarMedica | Tags: , , , ,
20 august 2019

Grija pentru pacienți și profesionalismul echipei din care facem parte sunt caracteristici care stau la baza activității clinicii noastre.

Astfel, incepand cu luna august 2019 putem oferi pacientilor nostri investigatii tomografice decontate prin Casa de Asigurari de Sanatate.

Pentru detalii va rugam sa ne contactati telefonic sau direct la sediul nostru din Satu Mare, str. Lucian Blaga nr. 21.

Atentie: Examinarile se vor realiza in limita bugetului acordat!!!

Venim in ajutorul pacientilor care au nevoie de investigatii tomografice, prin acordarea de facilitati de plata, si prin preturi competitive.

Am creat pentru pacienti Pachete de Investigatii Tomografice, la preturi accesibile. Astfel, unul dintre cele mai cautate si avantajoase pachete este asa numita investigatie “Torace+Abdomen+Pelvis” cu substanta de contrast.

Ne gasiti pe B-dul Lucian Blaga nr. 21, Satu Mare, cu intrare direct din intersectie.

Apasa aici sa vezi direct locatia. https://goo.gl/maps/2ES23CF45Ahyajvv5 sau QVJJ+FH Satu Mare in google maps.

In cadrul clinicii STAR MEDICA gasiti un laborator de analize medicale de exceptie, echipat cu cele mai moderne echipamente.

O echipa medicala este la dispozitia pacientilor, cu diferite specializari, de la medicina de familie, pana la ginecologie, dermatologie, endocrinologie, etc.

Contacteaza-nela numerele de telefon din sectiunea  www.clinicastarmedica.ro/contact pentru mai multe detalii.

Posted in Diverse by StarMedica
17 iulie 2019

Ce Este o Scanare cu Computerul Tomograf  a “Oaselor”?  Scanarea Scheletului?  Scanarea Cervicala?

Tomografia computerizată (sau diagnosticarea cu Computerul Tomograf) este o procedură de diagnosticare neinvazivă si nedureroasă de diagnostic care utilizează o combinație deși tehnologie computerizata pentru a produce imagini orizontale sau axiale (numite felii / slides – in engleza) ale corpului.

O scanare CT prezintă imagini detaliate ale diferitelor părți ale corpului, inclusiv oasele, mușchii, grăsimile și organele. Scanările CT sunt mult mai detaliate decât scanarile cu razele X standard, cu aparatele Rx.

În scanarea cu echipamentele Rx – standard, un fascicul de energie se îndreaptă spre partea corpului care se vrea a fi scanată. O placă  speciala de captare a radiațiilor emise, capteaza variațiile fasciculului de energie după ce trece prin piele, oase, mușchi și alte țesuturi. Deși multe informații pot fi obținute dintr-o raze X standard, nu sunt disponibile foarte multe detalii despre organele interne și alte structuri.

În tomografia computerizată, fasciculul de raze X se mișcă într-un cerc în jurul corpului. De aici este si forma specifica a unui Computer Tomograf. Acest lucru permite colectarea mai multor imagini ale aceluiași organ sau structură. Informațiile sunt colectate ajutorul unui colector de  raze X sunt trimise unui computer care interpretează datele și le afișează într-o formă bidimensională (2D) sau tridimensionala pe un monitor special. Imaginile rezultate, pot fi reconstruite tridimensional, pot fi salvate pe suport electronic, astfel ca se păstrează informațiile pentru mai multe citiri, sau în timp fara a fi alterate sau distruse, elementele scanate pot fi masurate, se pot determina densitati, etc.

Diagnosticarea cu Computerul Tomograf poate fi realizată cu sau fără substanta de “contrast”.

In cazul unui C.T. osos, se utilizeaza mai rar substanta de contrast, datorita densitatii mai  mari a oaselor, față de tesuturi.

Posted in Blog, Diverse by StarMedica
6 iunie 2019

Viața Fiecarei Femei Este un Univers Unic!

Momentul Diagnosticului Face Diferența!

Cancerul de Sân nu Discriminează!

Statisticile spun că una din opt femei va face cancer de sân de-a lungul vremii!!!


Te poti baza pe expertiza noastră atunci când:

 • Trebuie sa faci mamografia de screening,
 • Ți-ai descoperit un nodul de sân în timpul autocontrolului,
 • Constați o tumefiere totală sau partială a unui sân,
 • Constați încretirea pielii sau aparitia unei cruste la nivelul sânului,
 • Constați o reactie a pielii la nivelul unei zone a sânului,
 • Constați o senzație de durere la oricare dintre sâni, la nivelul mamelonului sau a zonei axilei, fără a fi legate de menstruație,
 • Ai o iritatie în jurul mamelonului sau aparitia unei cruste la nivelul mamelonului,
 • Constați retragerea mamelonului spre interior,
 • Ai secreții mamelonare (altele decat laptele matern) aparute spontan, hemoragice sau incolore în special unilaterale.

 

Ai Acum la Dispozitie 

Centru de Diagnostic al Patologiei Mamare

în Cadrul Clinicii “Star Medica” – Satu Mare.

Posted in Blog, Imagistica by StarMedica
31 mai 2019

Clinica Star Medica obține certificarea ISO 9001:2015 pentru sistemul de management al calitățiidepartamentul imagistică.

Astfel, alături de Acreditarea Specifica Laboratoarelor de Analize Medicale, conform standardului ISO 15189, prin obținerea certificării ISO 9001:2015 ne exprimăm înca o dată angajamentul nostru  continuu față de calitatea serviciilor medicale prestate și excelentă.

Sistemul de management  este  certificat în conformitate cu standardul ISO 9001:2015 emis de Organizația Internationala pentru Standardizare, standard acceptat în întreaga lume pentru sistemele de management a calitătii.

În vederea obținerii Certificatului ISO 9001,  departamentul de imagistică a Clinicii Star Medica s-a supus unui proces riguros de audit realizat de un organism de certificare independent de terță parte.

Certificarea s-a realizat cu unul dintre cele mai prestigioase organisme de certificare din România și totodată din Europa, Rina Simtex.

Certificările ISO 9001 atesta performanța clinicii Star Medica in vederea  îmbunătățirii continue a calității serviciilor medicale, îndeplinirea cerințelor de reglementare și creșterea satisfacției și mulțumirii pacienților.

Această certificare demonstrează că sistemele și procedurile interne de management al calității îndeplinesc cerințele riguroase stipulate de ISO și subliniază angajamentul clinicii Star Medica de a-și îmbunătați continuu procesele, procedurile și serviciile medicale oferite pacienților.

Clinica Star Medica  este unul dintre furnizori importanți de servicii medicale din judetul Satu Mare, punând la dispoziția pacientilor săi un laborator imagistic dotat cu cele mai performante echipamente – Computerul Tomograf Revolution Act, de la General Electric  Divizia Medicala si Mamograful Digital Pristina, de la acelasi furnizor; un laborator de ultima generatie pentru realizarea analizelor medicale, si o echipa de medici profesioniști în cadrul cabinetelor medicale specializate.

“Obținerea certificării este o dovadă pozitivă a angajamentului asumat în privința îmbunătățirii continue a calitatii și a serviciilor medicale”

Clinica Star Medica  continua sa ridice stacheta pentru a obtine cele mai inalte niveluri ale serviciilor medicale prestate si ale performantei acestora.

Dedicarea de care da dovada Clinica Star Medica prin intermediul angajatilor în implementarea politicilor, practicilor și procedurilor de talie mondială ne consolidează capacitatea de a le oferi pacienților nostri servicii medicale de calitate la prețuri competitive.

Posted in Calitate, Diverse by StarMedica