Cauta doctor

Oncologie

Oncologie Satu Mare – Clinica Star Medica

Oncologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea, tratamentul si prevenirea bolii canceroase umane.

In cadrul cabinetului de oncologie sunt oferite servicii de diagnosticare prin investigatii performante, stadializare a bolii prin stabilirea unui plan de tratament chimioterapic cu rol curativ si paliativ si monitorizarea pacientului pe timpul si dupa administrarea tratamentului.  

Consultatia oncologica poate sugera boala maligna (anumite modificari din istoricul si examinarea fizica a pacientului) iar analizele de laborator (Markeri tumorali) si imagistica (mamografie, ecografie, CT, RMN, endoscopie) pot aduce informatii suplimentare privind prezenta procesului neoplazic.

Dovedirea histologica a malignitatii (Histologie si Citologie) trebuie obtinuta inainte de stadializare si terapie. Extensia bolii este importanta pentru planificarea tipului de terapie : chirurgie, radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie sau o combinatie a acestora. Chimioterapia adjuvanta este un tratament destinat eradicarii micrometastazelor, prevenirii bolii clinice metastatice si imbunatatirii supravietuirii.

Echipa medicala departamentul oncologie Satu Mare:
Dr. Luchian Stefan-Dan
Medic specialist oncolog