Cauta doctor

Testul serologic Elecsys Anti-SARS-CoV-2 cu precizie de peste 99%

10 iunie 2020
Testul Covid-19 Satu Mare - testare-covid-coronavirus

Testul serologic Elecsys Anti-SARS-CoV-2 (Roche) a fost aprobat pentru utilizare în statele care acceptă marca IVD CE (printre care și România și celelalte state europene) și în Statele Unite (procedura specială de urgență EUA). Acest test este capabil să identifice anticorpii specifici, formați de organism, în urma contactului cu virusul SARS-CoV-2. Testul poate fi efectuat cu ajutorul sistemelor de tip cobas e și conduce la rezultat în 18 minute.  Pot fi efectuate până la 300 de teste pe oră.

Testul Elecsys Anti-SARS-CoV-2 identifică prezența anticorpilor de tip IgM și IgG, direcționați contra nucleocapidei virale. Sensibilitatea testului a fost verificată cu probe prelevate de la pacienți cu COVID-19, confirmat prin testul diagnostic PCR. La 14 zile de la confirmarea PCR, sensibilitatea testului este de 100% (toate probele pozitive au fost identificate ca atare). În plus, printre pacienții testați ulterior, vindecați de COVID-19 (test PCR negativ), testul Elecsys Anti-SARS-CoV-2 continuă să identifice anticorpi (ceea ce ar sugera o seroconversie durabilă).

Specificitatea testului a fost verificată cu ajutorul probelor prelevate de la pacienți care nu au intrat în contact niciodată cu SARS-CoV-2 (probe prelevate înainte de decembrie 2019).  Specificitatea a fost de 99.81%, și de 100% la pacienții cu diagnostic confirmat PCR de infecție cu coronavirusurile care produc răceala comună – ceea ce demonstrează că nu există riscul de fals pozitivi printre persoanele care au intrat în contact cu alte specii de coronavirus (nu există cross-reactivitate).

Posted in Analize, Laborator by StarMedica

Leave a Comment